Διοργάνωση bachelor (ή bachelorette) πάρτυ: 7 βήματα για επιτυχή έκβαση

-

Πίνακας Περιεχομένου

Καθώς πλησιάζει… η πολυαναμενόμενη μέρα του γάμου, ένα εισαγόμενο έθιμο που έχει καθιερωθεί πλέον στην ελληνική πραγματικότητα και ως επί το πλείστον καλούνται να διοργανώσουν εξ ολοκλήρου οι κουμπάροι και στενοί φίλοι είναι το bachelor ή bachelorette (για το γυναικείο, αντίστοιχα, φύλλο) πάρτυ. Η διοργάνωση bachelor πάρτυ ή bachelorette πάρτυ μπορεί να γίνει πολύ διασκεδαστική, αρκεί να φυλαχθείτε από τις κακοτοπιές και να ακολουθήσετε τα 7 βήματα που σας παραθέτουμε και εγγυώνται την επιτυχία του

Στο άρθρο ακόμη θα διαβάσετε πως μπορείτε ν’ αξιοποιήσετε την πλατφόρμα StageYourIdea για τον σχεδιασμό της δικής σας διοργάνωσης και τέλος δίνουμε απαντήσεις σε τρεις ερωτήσεις που συχνά προκύπτουν στην διοργάνωση bachelor πάρτυ, οι οποίες ισχύουν και για την διοργάνωση bachelorette πάρτυ. 

Bήμα 1: Ζητήστε την γνώμη του γαμπρού ή της νύφης

Φίλοι συζητούν για τη διοργάνωση bachelor πάρτυ

Το πρώτο βήμα για τον προγραμματισμό ενός πάρτυ, είναι να δημιουργήσετε έναν κατάλογο ελέγχου με όλα όσα θα χρειαστείτε για το τέλειο πάρτυ. Ιδανικά, περίπου έξι μήνες πριν από το πάρτυ, καλό είναι να κάνετε μια συζήτηση με τον γαμπρό για τα δικά του dos και don’ts (συμπεριλαμβανομένου ο,τιδήποτε θεωρεί ο ίδιος απαγορευμένο). 

Είναι πολύ σημαντικό να σεβαστείτε τα θέλω του και να επιβεβαιώσετε ότι τα γνωρίζετε, προς αποφυγήν ενδεχόμενων παρεξηγήσεων. Για παράδειγμα, αν και το να διοργανώσετε ένα πάρτυ-έκπληξη μπορεί να ακούγεται δελεαστικό, θα πρέπει τουλάχιστον να ενημερώσετε από πολύ νωρίτερα τον γαμπρό για τις βασικές λεπτομέρειες, όπως το χρόνο, την τοποθεσία και το είδος των δραστηριοτήτων. Άλλωστε, σε μερικούς γαμπρούς αρέσει να συμμετέχουν περισσότερο στον προγραμματισμό σε σχέση με άλλους…

Βήμα 2: Ποιοι θα προσκληθούν στη διοργάνωση;

bachelorette πάρτυ λίστα καλεσμένων

Όταν συζητάτε τις βασικές λεπτομέρειες του πάρτυ, είναι επίσης καλή ιδέα να αποφασίσετε ποιοι θα προσκληθούν και να ζητήσετε από τον γαμπρό να ελέγξει τη λίστα καλεσμένων. Μια πρόσκληση θα πρέπει να απευθύνεται σε όλους τους καλεσμένους, αλλά μπορεί να υπάρχουν κάποιοι επιπλέον καλεσμένοι που ο γαμπρός θέλει να συμπεριλάβει.

Βήμα 3: Ποιοι θα πληρώσουν... τη "νύφη";

Έχοντας σχεδιάσει τη λίστα καλεσμένων σας, το επόμενο βήμα είναι ν’ αρχίσετε να σκέφτεστε τι μπορεί ρεαλιστικά να ξοδέψει ο καθένας για τη διοργάνωση bachelor πάρτυ. Σε αυτό το σημείο χρειάζεται μια ειλικρινή συζήτηση με τον καθένα ως προς το ποσό που είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν. Και μην ξεχνάτε ότι τα έξοδα του γαμπρού – ή της νύφης αντίστοιχα – συνήθως καλύπτονται από την υπόλοιπη ομάδα (διοργανωτών) του bachelor πάρτυ, οπότε θα πρέπει να το συμπεριλάβετε ως πρόσθετο κόστος.

Βήμα 4: Επιλέξτε ένα θέμα ή στυλ bachelor πάρτυ

Θεματική ζεν για διοργάνωση bachelor πάρτυ ή bachelorette πάρτυ

Υπάρχουν αναρίθμητες και τελείως διαφορετικές επιλογές. Θα μπορούσε να είναι ένα διήμερο ταξίδι χαλάρωσης και pampering σε ένα σπα θέρετρο δηλαδή μια κατάσταση τύπου ‘ζεν’ ή κάτι περιπετειώδες. Άλλοι προτιμούν το ξέφρενο ξενύχτι σε αίθουσα τύπου μπαρ / club, άλλοι μια ήσυχη συνεστίαση σε οικιστική αίθουσα. Και εδώ η συνεννόηση είναι το σημαντικότερο. 

Βήμα 5: Πότε και πού;

Όταν πρόκειται για την επιλογή της ημερομηνίας, μπορεί να μην είναι δυνατόν να βρείτε μια ώρα που να ταιριάζει απόλυτα με το πρόγραμμα όλων, αλλά βάλτε τα δυνατά σας και επιδιώξτε το bachelor πάρτυ να γίνει περίπου δύο μήνες πριν από το γάμο

Ενώ πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι η νύχτα πριν από το γάμο είναι ιδανική για ένα bachelor πάρτυ, στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου πρακτική, καθώς δεν θέλουμε ούτε τον γαμπρό και τη νύφη αλλά ούτε και τους κουμπάρους… εξουθενωμένους την ημέρα της τελετής! 

Το πιο σημαντικό είναι να εξασφαλιστεί η παρουσία του γαμπρού ή της νύφης, καθώς και της πλειονότητας της παρέας την συγκεκριμένη ημερομηνία. Τα περισσότερα bachelor πάρτυ πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου, αλλά και αυτό εξαρτάται από τις ιδιαίτερες συνθήκες.

Η πρόταση της StageYourIdea για την ανεύρεση της κατάλληλης αίθουσας που θα φιλοξενήσει το bachelor πάρτυ σας

Σε περίπτωση που προτιμήσετε να διοργανώσετε το bachelor πάρτυ σε ένα ήσυχο περιβάλλον, μακριά από αδιάκριτα μάτια, θα βρεθείτε αντιμέτωποι με την πρόκληση της ανεύρεσης του. Σε αυτό το σημείο η πλατφόρμα StageYourIdea έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα, καθώς σας παρέχει την δυνατότητα να εξερευνήσετε όχι τις κλασσικές αίθουσες συνεστιάσεων αλλά πιο ιδιαίτερους και ιδιωτικούς χώρους διοργανώσεων, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, και να προβείτε σε αιτήματα για διαθεσιμότητα και, μετέπειτα, για κράτηση άνευ κάποιας χρέωσης από μέρους της πλατφόρμας.

Η διαδικασία αναζήτησης και οι προτάσεις της ομάδας μας

Αναζήτηση αιθουσών για διοργάνωση bachelor πάρτυ από την Κεντρική Σελίδα της StageYourIdea πλατφόρμας
Κεντρική Σελίδα πλατφόρμας StageYourIdea
Bachelor πάρτυ αναζήτηση αιθουσών από τα φίλτρα της Κεντρικής Σελίδας της πλατφόρμας StageYourIdea
Κεντρική Σελίδα πλατφόρμας StageYourIdea - εμφάνιση από κινητό

Αφού μπείτε στην πλατφόρμα StageYourIdea εισάγετε στο πλαίσιο αναζήτησης την δραστηριότητα που σας ενδιαφέρει, κάνοντας την κατάλληλη επιλογή από το αναδυόμενο μενού. Αν προτιμάτε να ψάξετε από το αναδυόμενο μενού, επιλέγοντας την ένδειξη αναπτυσσόμενης λίστας ”Πάρτυ”, αναδύεται ένα υπομενού κι από εκεί επιλέγετε το συγκεκριμένο είδος δραστηριότητας που σας ενδιαφέρει (δηλ. Bachelor Πάρτυ). Κλικάροντας το κουμπί / εντολή ”Αναζητήστε Αίθουσες”, μεταφέρεστε στη Σελίδα Αναζήτησης αιθουσών όπως αυτή εμφανίζεται παρακάτω.

Σελίδα Αναζήτησης αιθουσών στη Θεσσαλονίκη - StageYourIdea πλατφόρμα
Σελίδα Αναζήτησης αιθουσών StageYourIdea πλατφόρμας
Σελίδα αναζήτησης αιθουσών StageYourIdea πλατφόρμας για διοργάνωση bachelor πάρτυ
Σελίδα Αναζήτησης πλατφόρμας StageYourIdea - εμφάνιση από κινητό

Σ’ αυτήν τη σελίδα βρίσκετε επιλογές που υποστηρίζουν τη διοργάνωση bachelor πάρτυ και όχι μια οποιαδήποτε διοργάνωση. Το αν είναι κατάλληλες για τη δική σας περίσταση θα πρέπει να το κρίνετε με βάσει τις ανάγκες σας. Εκεί είναι που καλείστε να αξιοποιήσετε τα φίλτρα στο πάνω μέρος της σελίδας για μια πιο εξειδικευμένη αναζήτηση περιορίζοντας για παράδειγμα την αναζήτησή σας μόνο σε αίθουσες που μπορούν να φιλοξενήσουν τον αριθμό των ατόμων που θέλετε. 

Έχετε τη δυνατότητα πατώντας το κουμπί Εικονίδιο υπόδειξης φίλτρωνΦίλτρα‘ να θέσετε εξατομικευμένα κριτήρια που αντανακλούν τις ανάγκες σας όπως αν διατίθενται εντός της τιμής επιθυμητές, για εσάς, παροχές ή ποίοι κανόνες θέλετε να ορίζουν την επικείμενη μίσθωσή σας. Λόγου χάριν, μπορείτε να φιλτράρετε βάσει ποιας τοποθεσίας σας δίνεται η δυνατότητα να Φέρετε Τον Δικό σας DJ. Τέλος, παρουσιάζεστε και με τα φίλτρα τροφοδοσίας (τρόπος παροχής Φαγητού ή / και Ποτού), αν θέλετε να σας προσφερθούν υπηρεσίες catering ή αν θέλετε να λειτουργήσετε ανεξάρτητα.

Επειδή η εξοικονόμηση του χρόνου σας είναι πολύτιμη, συνιστούμε την αποθήκευση των εκ πρώτης όψεως επιθυμητών αιθουσών (δημιουργία Συλλογών) κατά τη περιήγησή σας ως μια καλή πρακτική.

*Σημειώστε* Θα παρατηρήσετε ποικιλία στον τρόπο τιμολόγησης των αιθουσών. Για να το ξεκαθαρίσουμε.. αυτός καθορίζεται από τους Αιθουσάρχες και η τιμολόγιση είναι ισοδύναμη με τη δημόσια προσφορά των χώρων τους, μιας και η πλατφόρμα δεν υιοθετεί μοντέλο προμήθειας επί συναλλαγής (αυτές πραγματοποιούνται εκτός πλατφόρμας έπειτα από επιβεβαίωση της κράτησης). 

Μπορείτε να ανατρέξετε στον οδηγό αποσαφήνισης των τρόπων τιμολόγησης και σε κάθε περίπτωση, μελετώντας τις καταχωρίσεις θα διαπιστώσετε τι περιλαμβάνεται στην τιμή μίσθωσης. Αν παρά ταύτα εξακολουθείτε να έχετε απορίες, στέλνοντας το δωρεάν αίτημά σας, μπορείτε να απευθυνθείνετε τις όποιες ερωτήσεις σας απευθείας στους Αιθουσάρχες γράφοντας τους ένα προσωπικό μήνυμα.

Ανοίγοντας την καταχώριση της κάθε αίθουσας, σας δίνεται η επιλογή να προβείτε σε δωρεάν εικονική περιήγηση (3d tour) σε κάθε γωνιά που σας κέντρισε το ενδιαφέρον, ώστε να εξετάσετε λεπτομέρειες όπως εσείς θέλετε ή να δείτε υποχώρους που δεν εμφανίζονται στην φωτογραφική παρουσίαση (π.χ. αποχωρητήρια). 

Βήμα 6: Επιβεβαιώστε τους συμμετέχοντες και μοιραστείτε μαζί τους το χρονοδιάγραμμα

Λίγες εβδομάδες πριν από το πάρτυ, επικοινωνήστε με την ομάδα για να βεβαιωθείτε ότι όλοι εξακολουθούν να συμμετέχουν και να λάβετε τον τελικό αριθμό των καλεσμένων. Καταρτίστε ένα χρονοδιάγραμμα των δραστηριοτήτων για να το μοιραστείτε με την ομάδα σας, το οποίο περιλαμβάνει τη σειρά των εκδηλώσεων και σημαντικές λεπτομέρειες και τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των προσκεκλημένων.

Βήμα 7: Ανασυγκροτηθείτε μην ξεχνόντας να… ευχαριστήσετε

Μία εβδομάδα περίπου μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του bachelor πάρτυ και αφού επιστρέψετε στο σπίτι σας, υπάρχουν μερικά ακόμη πράγματα στη λίστα ελέγχου σας που καλό είναι να μην αμελήσετε. Μη λησμονήσετε να αποστείλετε ένα ευχαριστήριο σημείωμα στην παρέα (ένα email ή ένα μήνυμα) για την συμμετοχή τους σε αυτήν την μοναδική γιορτή. Καλό θα ήταν επίσης να ελέγξετε τα οικονομικά της όλης διοργάνωσης και να τακτοποιήσετε τυχόν εκκρεμότητες. 

*Ερωτοαπαντήσεις για την διοργάνωση bachelor πάρτυ ή την διοργάνωση bachelorette πάρτυ*

Φίλες διασκεδάζουν με την νύφη σε διοργάνωση bachelorette πάρτυ

Ποιο πρόσωπο αναλαμβάνει να διοργανώσει το πάρτυ;

Το μεγαλύτερο μέρος του σχεδιασμού του bachelor πάρτυ αναλαμβάνει συνήθως ο/η κουμπάρος/α, αλλά ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός, μπορεί να είναι μια ομαδική προσπάθεια στην οποία συμμετέχουν όλοι οι στενοί φίλοι/φίλες. 

Προσφέρονται (ή λαμβάνονται) δώρα κατά τη διάρκεια αυτού του πάρτυ;

Μικρά δωράκια ή σουβενίρ του bachelor πάρτυ είναι μια καλή ιδέα, ειδικά αν πρόκειται για bachelorette πάρτυ, δηλαδή για τη μέλλουσα νύφη (ιδέες για δώρα που θα τη συγκινήσουν μπορείτε να βρείτε εδώ). Αλλά δεν χρειάζεται να το παρακάνετε με περίτεχνα δώρα. Ο ευκολότερος τρόπος για να διαλέξετε αυτά τα δωράκια είναι να εμπνευστείτε από το θέμα ή την τοποθεσία του πάρτυ, έτσι ώστε να λειτουργεί πράγματι ως μια όμορφη υπενθύμιση των ξεχωριστών στιγμών που μοιραστήκατε. 

Αν και είναι μια ωραία χειρονομία, ο γαμπρός, ή αντίστοιχα η νύφη, δεν αναμένεται να δώσει δώρο στους κουμπάρους ή στενούς φίλους στο bachelor / bachelorette πάρτυ.

Πώς μπορώ να κάνω τη διαφορά ως διοργανωτής;

Συμπεριλάβετε kit επιβίωσης για το hangover στις τσάντες δώρων των καλεσμένων. Βοηθήστε τους καλεσμένους ν’ απαλλαγούν από τον τυχόν πονοκέφαλο της επόμενης ημέρας, δίνοντας σε κάθε προσκεκλημένο μια χαριτωμένη τσάντα με είδη πρώτης ανάγκης, όπως παυσίπονα για τον πονοκέφαλο, μαντηλάκια ντεμακιγιάζ για τις φίλες της νύφης και μέντες αναπνοής. Και βεβαιωθείτε ότι η αίθουσα είναι εφοδιασμένη με αρκετή ποσότητα νερού, και χυμών προς αποφυγή αφυδάτωσης, αλλά και για την αναγκαία πρόσληψη ηλεκτρολυτών.

Τέλος, κάντε την bachelorette / μέλλουσα νύφη να νιώσει ξεχωριστή με χαριτωμένα αξεσουάρ μόνο γι’ αυτήν, όπως μια ζώνη, μια κορδέλα ή ένα χαριτωμένο στέμμα. Ό,τι κι αν κάνετε, φροντίστε να ξεχωρίζει από την υπόλοιπη παρέα – άλλωστε είναι η μέρα της!