Προτάσεις για τη διοργάνωση πάρτυ γενεθλίων που ξεχωρίζουν

-

Πίνακας Περιεχομένου

Η διοργάνωση πάρτυ γενεθλίων έχει ως κεντρική επιδίωξη την διασκέδαση των καλεσμένων με σημείο αναφοράς τον εκάστοτε εορτάζοντα. Ο λόγος που συνήθως θυμόμαστε αποσπασματικά κάποιες στιγμές από πάρτυ γενεθλίων στα οποία έχουμε συμμετάσχει είναι γιατί ήταν πανομοιότυπα με αναμενόμενη θεματολογία.

Αυτό δεν συνεπάγεται ότι δεν ήταν άκρως ψυχαγωγικά, εφόσον βρεθήκαμε με αγαπημένους φίλους ή συγγενείς, πιθανόν να φάγαμε νόστιμα εδέσματα και η τούρτα να ήταν ονειρική. Ωστόσο, μέσα από τη δημιουργική χρήση των φίλτρων που σάς προσφέρει η StageYourIdea πλατφόρμα έχετε την δυνατότητα να θέσετε υψηλότερα τον πήχη διοργανώνοντας ένα πάρτυ γενεθλίων, μοναδικό στο είδος του.

Πως να δημιουργήσετε ξεχωριστές εμπειρίες στο πλαίσιο ενός πάρτυ γενεθλίων

Κάποιες σύντομες πλην όμως έντονες εμπειρίες μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ζωή μας. Η σκηνοθεσία και η επιμελώς μελετημένη σύνθεση – εκ μέρους σας, ως διοργανωτές – των στοιχείων εκείνων τα οποία προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία, ειδικά όταν αφορά μια ευχάριστη περίσταση, όπως αυτή των πάρτυ γενεθλίων, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο.

Σύμφωνα με τους Heath C. & Heath D. (2017) οι πιο αξιομνημόνευτες ευχάριστες στιγμές που έχουμε βιώσει διαθέτουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Ξεφεύγουν από την τετριμμένη καθημερινότητα
  • Υπάρχουν στιγμές όπου συνειδητοποιούμε ότι συμβαίνει κάτι ξεχωριστό και ασυνήθιστο
  • Εορτάζονται τα επιτεύγματα συγκεκριμένων προσώπων
  • Υπάρχουν στιγμές οι οποίες συνδέουν τους μετέχοντες – καλεσμένους

Η πιο κρίσιμη απόφαση είναι ανέκαθεν η επιλογή του χώρου.

Ξεφύγετε από τα καθιερωμένα… επιλέγοντας μια αίθουσα της StageYourIdea πλατφόρμας

Αντί για μια συνηθισμένη εορταστική συνάντηση σε κάποιον συνηθισμένο χώρο επιλέξτε μια αίθουσα της StageYourIdea πλατφόρμας δηλαδή έναν χώρο διοργανώσεων ο οποίος ξεφεύγει από τα τετριμμένα προσφέροντάς σας μια ιδιότυπη ατμόσφαιρα ή μια θεματική διακόσμηση χωρίς εσείς να χρειαστεί να καταβάλλετε πρόσθετο κόπο ή να πονοκεφαλιάσετε προκειμένου να επινοήσετε μια πρωτότυπη θεματολογία για την διοργάνωσή σας.

Χώροι εκδηλώσεων για πάρτυ γενεθλίων Θεσσαλονίκη

Μπορείτε, συνεπώς, να εξοικονομήσετε χρόνο και φαιά ουσία αξιοποιώντας χώρους διοργανώσεων με ιδιαίτερη αισθητική ή λειτουργική ταυτότητα που έχουν ήδη στημένο (ή κατά το μεγαλύτερο μέρος του) το σκηνικό της διοργάνωσής σας.

Αυτοί οι χώροι μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με το ύφος που σας εκφράζει και να είναι ένα αρχοντικό με παραδοσιακό και αναζωογονητικό χαρακτήρα όπως είναι η αίθουσα “Παραδοσιακό Αρχοντικό με Κήπο και Θέα”, ένας χώρος εκδηλώσεων με θεματική γύρω από τον κόσμο του σκακιού (διακοσμημένος με τα χαρακτηριστικά γεωμετρικά μοτίβα του παιχνιδιού και με signature cocktail στο μενου εμνευσμένα από τους ρόλους του παιχνιδιού) όπως είναι η αίθουσα “Ιδιωτικός Απομονωμένος Θεματικός Χώρος”.

Στον αντίποδα θα μπορούσε να είναι μια καθαρά καλλιτεχνική τοποθεσία που προσφέρει τις ανέσεις που αποζητάτε για ξέφρενο πάρτυ με ιδιωτικότητα. Αυτός είναι ο “Πολυμορφικός Χώρος με Καθρέφτες“.

Όλες οι καταχωρίσεις στην StageYourIdea πλατφόρμα διαθέτουν εικονική περίηγηση

Ένα στοιχείο κρίσιμης σημασίας για την επιτυχία της διοργάνωσής σας είναι ο άνθρωπος πίσω από την αίθουσα, ο Αιθουσάρχης. Κι αυτό γιατί ως οραματιστές του χώρου διοργάνωσης που σας διαθέτουν είναι γνώστες των δυνατοτήτων και προοπτικών τους, καθώς με μεράκι και αφοσίωση διαμόρφωσαν ένα πλαίσιο δημιουργίας, ψυχαγωγίας, χαλάρωσης, περισυλλογής ή συλλογής νέων βιωμάτων, προκειμένου εσείς ως Διοργανωτές να νοηματοδοτήσετε και να δώσετε υπόσταση σ’ αυτά τα οράματα συνεργώντας και «γεννώντας» από κοινού κάτι καινούργιο, πρωτοποριακό.

Μπορείτε να ανατρέξετε στην (περιγραφή) Ταυτότητα της κάθε αίθουσας και να δείτε ποιος χαρακτήρας χώρου διοργάνωσης αντιπροσωπεύει περισσότερο τόσο τις δικές σας προτιμήσεις όσο και της παρέας σας.

Αντίστοιχα μπορείτε να επιλέξετε τα κατάλληλα χαρακτηριστικά της αίθουσας (π.χ. τον τύπο της διακόσμησης), τις παροχές (π.χ. αν σας προσφέρεται ηχητικός εξοπλισμός εντός της τιμής διάθεσης) και τους κανόνες της αρεσκείας σας (π.χ. αν επιτρέπεται η προσέλευση κατοικιδίων). Η πλατφόρμα της StageYourIdea καθιστά την αναζήτηση μια εύκολη υπόθεση αφού με τη χρήση εξειδικευμένων φίλτρων μπορείτε να βρείτε την αίθουσα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Κήπος για διοργάνωση πάρτυ γενθλίων στη Θεσσαλονίκη

Για παράδειγμα αν αναζητούσατε… μια οικιστική τοποθεσία για διοργάνωση πάρτυ γενεθλίων, στην οποία να μπορείτε να Φέρετε Τα Δικό σας DJ, να διαθέτει συναυλιακή σκηνή και να προσφέρεται με παροχές (εντός της τιμής διάθεσης) όπως με προτζέκτορα και οθόνη προβολών…τότε θα ανακαλύπτατε την αίθουσα “Ευρύχωρος Υπαίθριος με Σκηνή θεάματος’’.

Οι εορτάζοντες στο επίκεντρο των εμπειριών

Πριν ξεκινήσετε με την διοργάνωση του πάρτυ γενεθλίων που έχετε αναλάβει μπορείτε να συλλέξετε στοιχεία των εορταζόντων σχετικά με τα ενδιαφέροντά τους, τις σπουδές τους, τα μέρη που συχνάζουν κ.ά ώστε να σκιαγραφήσετε την προσωπικότητά τους και επομένως να στήσετε ένα σκηνικό ειδικά προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις τους.

Ταυτόχρονα μυήστε με τις διακοσμητικές, θεματικές και άλλου είδους επιλογές σας και τους καλεσμένους ώστε να μετέχουν κι εκείνοι ενεργά σ΄ένα δρώμενο όπου στο επίκεντρο θα βρίσκονται οι εορτάζοντες.

Ένας εύκολος τρόπος να διοργανώσετε ξεχωριστά πάρτυ γενεθλίων είναι να προβάλλετε με περίτεχνο τρόπο τους εορτάζοντες, οι οποίοι πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο των εν λόγω διοργανώσεων. Θα μπορούσατε για παράδειγμα να ενσωματώσετε φωτογραφίες τους από διάφορα σημαντικά στιγμιότυπα της ζωής τους στην διακόσμηση. Θα σας προτρέπαμε να κάνετε χρήση του ανάλογου φίλτρου / κανόνα (Αλλαγές στη Διακόσμηση) στην StageYourIdea πλατφόρμα ώστε να ανακαλύψετε σε ποιες αίθουσες έχετε την πλήρη ελευθερία να επιμεληθείτε της διακόσμησης.

Μπορείτε επίσης να προβάλλετε μέσω προβολέα βίντεο τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής τους. Είναι μια καλή ευκαιρία κι ένα καλό ερέθισμα για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις μεταξύ των καλεσμένων, σχολιάζοντας τις φωτογραφίες των εορταζόντων στις οποίες μπορεί να παρευρίσκονται και οι ίδιοι.

Πως να ενισχύσετε την επικοινωνία μεταξύ των καλεσμένων

Προκειμένου να «σπάσει» η αμηχανία μεταξύ των καλεσμένων, οι οποίοι πολλές φορές δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, αλλά και για να ισχυροποιηθούν ήδη υπάρχουσες γνωριμίες, μπορείτε να επινοήσετε παιχνίδια ερωτήσεων σχετικά με τους εορτάζοντες. Για παράδειγμα, αν το πάρτυ περιλαμβάνει τραπέζια με διάταξη σε στυλ δείπνου, μπορείτε να τοποθετήσετε κάρτες με ερωτήσεις που αφορούν τον εορτάζοντα ή την εορτάζουσα ώστε να παρακινηθούν οι συνδαιτυμόνες σε περαιτέρω συζητήσεις ή να προβούν σε γνωριμία.