Οδηγός διοργάνωσης Χριστουγεννιάτικου πάρτυ, θεματικού ή μη

-

Πίνακας Περιεχομένων

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να διοργανώσετε το ιδανικό Χριστουγεννιάτικο πάρτυ: πώς επιλέγουμε την ιδανική αίθουσα, πώς επιλέγουμε την ιδανική ημερομηνία, οι επιλογές για την διακόσμηση και τα εδέσματα και το δίλημμα θεματικό πάρτυ ή μη. 

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν με γοργούς ρυθμούς και όλοι μας έχουμε ανάγκη από λίγη λάμψη και λίγη πίστη στο Καλό που κατοικεί στην καρδιά του κάθε ανθρώπου. Έχουμε ανάγκη να βρεθούμε από κοντά με τους δικούς μας ανθρώπους και να μοιραστούμε όμορφες και ξεχωριστές στιγμές.

Φίλοι διασκεδάζουν σε χριστουγεννιάτικο πάρτυ

Το Χριστουγεννιάτικο πάρτυ μπορεί να είναι μια τρυφερή οικογενειακή συγκέντρωση, ένα πολυαναμενόμενο reunion παλιών συμμαθητών, συμφοιτητών ή φίλων, μια αφορμή ακόμη για πάρτυ με την τρελο-παρέα, ένα χαλαρό ξεφάντωμα με συναδέλφους μακριά από την πίεση της εργασιακής ρουτίνας. Όποια μορφή από τις παραπάνω και να λαμβάνει, αυτά που πρέπει να έχετε υπόψη σας αφορούν τις εξής κρίσιμες παραμέτρους που αναλύουμε παρακάτω, σε έναν πλήρη και συνοπτικό οδηγό διοργάνωσης του ιδανικού Χριστουγεννιάτικου πάρτυ.

Γραφικό Περιβάλλον Σελίδας Αναζήτησης StageYourIdea
Γραφικό Περιβάλλον Σελίδα Αναζήτησης Αιθουσών στην StageYourIdea πλατφόρμα

Η ιδανική αίθουσα διοργάνωσης του Χριστουγεννιάτικου πάρτυ μας

Πριν απαντήσετε σε αυτό το ερώτημα καλείστε να απαντήσετε σε όλα τα παρακάτω ερωτήματα και προϋποθέσεις που αφορούν στο δικό σας προσωπικό, ονειρεμένο Χριστουγεννιάτικο πάρτυ.

Αφού έχετε αυτήν την σαφή εικόνα, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να επισκεφθείτε τη StageYourIdea πλατφόρμα που προσφέρει αναλυτική παρουσίαση (μέσα από εικονικές περιηγήσεις) της ιδιαίτερης αισθητικής και μοναδικής φυσιογνωμίας αιθουσών διοργανώσεων της Θεσσαλονίκης. Το αίτημα κράτησης είναι δωρεάν!

Ο αριθμός των προσκεκλημένων σας είναι ένας σημαντικός παράγοντας που θα καθορίσει τον τύπο αίθουσας που ενδεχομένως να ανταποκριθεί καλύτερα στις προσδοκίες σας. Αν για παράδειγμα η αναμενόμενη προσέλευση πρόκειται να είναι περιορισμένη (δηλ. στο εύρος των 20-40 άτομων), μια Αίθουσα τύπου ‘Cafe’ ή τύπου ‘Σαλονάκι’ είναι η ιδανικότερη επιλογή που θα σας προτείναμε να τσεκάρετε ως φίλτρο αναζήτησης ενώ αν η προσέλευση πρόκειται να είναι μεγαλύτερη (δηλ. >60 ατόμων) μια Αίθουσα τύπου ‘Μπαρ’ ή τύπου ‘Θεατρική’ θα ήταν καλύτερη επιλογή.

Η StageYourIdea πλατφόρμα σας δίνει την δυνατότητα να ψάξετε για έναν μεμονωμένο τύπο ή πολλούς τύπους Αιθουσών ταυτόχρονα διευρύνοντας ή περιορίζοντας τα αποτελέσματα αναζήτησης αντίστοιχα.

Χριστουγεννιάτικο πάρτυ σε Αίθουσα τύπου Cafe

Αίθουσα τύπου καφέ για διοργάνωση πάρτυ γενεθλίων

Χριστουγεννιάτικο πάρτυ σε Αίθουσα τύπου Μπαρ

Αίθουσα Μπαρ για διοργάνωση Χριστουγεννιάτικου πάρτυ

Επίσης αν έχετε συγκεκριμένες προτιμήσεις ως προς τη διάταξη των ατόμων (π.χ. αν θα είναι σε στυλ δείπνου, θεατρική, ή στο όρθιο/στυλ cocktail) μπορείτε να φιλτράρετε τις Αίθουσες στην Σελίδα Αναζήτησης της StageYourIdea πλατφόρμας με μεγαλύτερη ακρίβεια ως προς τις ανάγκες σας. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά, εδώ

Στη StageYourIdea πλατφόρμα έχετε τη δυνατότητα να αποθηκεύστε τις Αίθουσες που ξεχωρίζετε ομαδοποιώντας τες σε Συλλογές.

Η ιδανική ημερομηνία διοργάνωσης του Χριστουγεννιάτικου πάρτυ μας

Η επιλογή ημερομηνίας διοργάνωσης του πάρτυ μας είναι η πιο δύσκολη υπόθεση απ’ ό,τι ακούγεται, καθώς κρύβει τις παγίδες της!

 • Ονομαστικές γιορτές των πιο κοντινών προσκεκλημένων μας αλλά και τα γενέθλια τους είναι ο πρώτος ύφαλος που καλείστε να αποφύγετε. Δεν θέλετε να επιλέξετε μια ημερομηνία μόνο και μόνο για να διαπιστώσετε εκ των υστέρων ότι την ίδια μέρα πραγματοποιείται άλλο πάρτυ κάποιου από τους προσκεκλημένους σας! Εκτός κι αν θέλετε… να ενώσετε τις δυνάμεις σας σε ένα κοινό μέτωπο ξεφαντώματος.
 • Σαββατοκύριακο ή καθημερινή; Γι’ αυτήν την απάντηση πρέπει να λάβετε υπόψη το ωράριο εργασίας των κύριων προσκεκλημένων σας, το αν υπάρχουν μικρά παιδιά και αν έχουν κλείσει τα σχολεία, το αν υπάρχουν άδειες εορταστικές. Ωστόσο έχετε κατά νου πως τις καθημερινές οι αίθουσες τιμολογούνται με προνομιακές χρεώσεις.
 • Πολύ κοντά στις επίσημες αργίες ή όσο το δυνατόν πιο μακριά; Αυτό έχει να κάνει με υποκειμενικό γούστο!

Όμως, ό,τι και να επιλέξετε, πρέπει να καταλήξετε σε μία ημερομηνία όσο το συντομότερο δυνατόν. Είναι λογικό να υπάρχει μεγάλος αριθμός Χριστουγεννιάτικων πάρτυ και πολλές αίθουσες να μην είναι διαθέσιμες τελικά, αν αφήσετε την απόφαση για την τελευταία στιγμή.

παρτυ ρεβεγιον 2

Θεματικό Χριστουγεννιάτικο πάρτυ ή όχι;

Αν και ως τάση το θεματικό Χριστουγεννιάτικο πάρτυ γίνεται όλο και πιο έντονη και δημοφιλής στο εξωτερικό, έχει τις προκλήσεις η διοργάνωσή του. Εδώ, παρακάτω, θα δώσουμε κάποιες προτάσεις για θεματικά Χριστουγεννιάτικά πάρτυ. Στην κάθε πρόταση, διαφοροποιείται ελαφρώς η διακόμηση ή και τα προσφερόμενα εδέσματα και ποτά αντίστοιχα. Η δική μας πρόταση είναι να πάρετε ιδέες για μικρές και διακριτικές πινελιές που θα κάνουν την διαφορά, αλλά να αποφύγετε την αποκλειστικά θεματική επιλογή.  

 • Ρουαγιάλ – Το Βασιλικό Χριστουγεννιάτικο Πάρτυ: Εδώ κυριαρχούν οι χρυσές και έντονα κόκκινες αποχρώσεις στην διακόσμηση. Όλα είναι πλούσια και υπερβολικά, τόσο ως προς την αισθητικής της εποχικής διακόσμησης όσο και ως προς τα προσφερόμενα εδέσματα.
 • Χιονάνθρωπος: Η …μασκότ των Χριστουγέννων, είναι αγαπημένη φιγούρα για παιδάκια και μεγάλους. Μπορείτε να επιμείνετε σε λεπτομέρειες διακοσμητικές με τον μικρό χιονάνθρωπο κι ακόμη να ετοιμάσετε γλυκισματάκι με την μορφή του, ζαχαρωτά στην κορυφή από cupcakes. Ιδανικό αν έχετε στην παρέα σας πολλά παιχνιδιάρικα παιδιά.
 • Αν το χιούμορ είναι το χαρακτηριστικό σας γνώρισμα και πάνω από όλα θέλετε να γελάσετε, τότε συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη διοργάνωση θεματικού Χριστουγεννιάτικου πάρτυ «Απαίσιο Πουλόβερ». Μπορείτε να ζητήσετε από τους προσκεκλημένους σας να έρθουν φορώντας ένα Χριστουγεννιάτικο πουλόβερ, αντίστοιχο με εκείνο το αξέχαστο, που φορούσε ο ηθοποιός Κόλιν Φερθ στην κωμωδία «Το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζοουνς». Ιδανική πρόταση για νεανική παρέα…
 • Τα Ασπρόμαυρα Χριστούγεννα του Σκρουτζ: Αν ο προϋπολογισμός σας είναι περιορισμένος, αντί να πασχίζετε να το κρύψετε, κάντε τη θεματική του πάρτυ σας και διακωμωδήστε, με λίγο πανίσχυρο αυτοσαρκασμό, την κατάσταση! Η διακόσμηση στην αίθουσα μπορεί να είναι ωραιότατα χριστουγεννιάτικη αλλά σε χρώματα που θυμίζουν ασπρόμαυρη παλιά ταινία του κλασικού κινηματογράφου. Τα εδέσματα μπορούν να είναι φαγητά που οι δικοί σας θα φέρουν από το σπίτι ή απλά  οικονομικά fast food της προτίμησής σας. Και αυτή η ιδέα μπορεί να λειτουργήσει μόνο με νεανική παρέα – ίσως φοιτητές – που έχουν χιούμορ, καλή διάθεση και μπορούν να διασκεδάσουν και με λίγα!!

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και Χριστουγεννιάτικα εδέσματα

Υπάρχουν πάρα πολλές αίθουσες διοργανώσεων που μπορούν να σας καλύψουν με απόλυτο επαγγελματισμό ως προς τα εδέσματα που θέλετε στο Χριστουγεννιάτικο πάρτυ σας αλλά υπάρχει πάντα η δυνατότητα να συμμετάσχετε κι εσείς με κάποιες γευστικές προτάσεις ή διακοσμητικές λεπτομέρειες. Αυτές θα μπορούσαν να είναι οι εξής:

 • Μικρές Χριστουγεννιάτικες φιγούρες ή μινιατούρες που έχουν συναισθηματική ή συμβολική αξία. Ίσως να «αφηγούνται» μια ιστορία που γνωρίζουν οι προσκεκλημένοι σας. Ίσως να θυμίσει σε όλους σας κάποια άλλα Χριστούγεννα…Οι ιδέες είναι ανεξάντλητες.
 • Χειροποίητα κεκάκια ή άλλα Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα. Ειδικά αν υπάρχουν παιδιά στη λίστα των προσκεκλημένων σας, αυτή είναι μια λεπτομέρεια που μπορεί να κάνει τη διαφορά, καθώς θα αισθανθούν μέρος της γιορτής.
 • Προσκλήσεις φτιαγμένες από εσάς! Υπάρχουν πλέον πολλές ιστοσελίδες με δωρεάν λειτουργίες που σας επιτρέπουν να φτιάξετε τις δικές σας προσωπικές ηλεκτρονικές προσκλήσεις και να τις στείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κοινωνικών μέσων δικτύωσης στους προσκεκλημένους φίλους σας. Είναι μια προσωπική πινελιά που θα δώσει και το στιγμα του πάρτυ σας, σύμφωνα με τις παραπάνω θεματικές προτάσεις και όχι μόνο.
 • Δεν μας υποχρεώνει κανείς να διοργανώσουμε το Χριστουγεννιάτικο πάρτυ μας το βράδυ! Η ιδέα του Christmas Brunch έχει τα δικά της εξαιρετικά πλεονεκτήματα. Όπως διαβάζουμε σε ένα εξαιρετικό, αν και λίγο παλιότερο άρθρο του περιοδικού Glow και του αρθρογράφου Δημήτρη Κοπαράνη: «Κάντε τη διαφορά μ’ ένα brunch! Το δυσκολότερο σημείο στην περίπτωση αυτή είναι να βγάλουμε απ’ το μυαλό μας το πρωϊνό των ξενοδοχείων. Μπορείτε να σερβίρετε ζεστά ψωμάκια και φρεσκοψημένα κουλούρια Θεσσαλονίκης με βούτυρο και μαρμελάδα και μια ωραία πιατέλα με τυριά. Τρώμε τόσο κρέας τις ημέρες αυτές που μπορούμε ν’ αποφύγουμε τ’ αλλαντικά στο πρωινό».
 • Ένα μικρό συμβολικό αναμνηστικό δωράκι στο τέλος του πάρτυ! Πείτε ευχαριστώ στους καλεσμένους σας με μια κομψή, επαναχρησιμοποιήσιμη τσάντα με μικρά γλυκάκια δωράκια, όπως βελούδινες μπάρες σοκολάτας ή γκουρμέ τρούφες.
 • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες! Μπορείτε να κάνετε μια συζήτηση με τον αιθουσάρχη πριν το Χριστουγεννιάτικο πάρτυ σας και να συμφωνήσετε στη λίστα τραγουδιών που θα ακούγονται στο πάρτυ, έτσι ώστε να είναι όσο…Χριστουγεννιάτικα θέλετε!
 • Σε μία Αίθουσα δικής σας επιλογής θα μπορούσατε ακόμη και να διοργανώσετε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, επιτραπέζιο ή άλλο, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας και τον τρόπο διασκέδασης με την παρέα σας, έτσι ώστε να εξασφαλίσετε ότι αυτό το Χριστουγεννάτικο πάρτυ θα σας μείνει αξέχαστο! Στη πλατφόρμα της StageYourIdea μπορείτε να φιλτράρεται τις Αίθουσες βάσει παροχών, μία εκ των οποίων είναι αν παρέχονται (επιτραπέζια) παιχνίδια. Σε κάθε περίπτωση όμως μπορείτε να φέρετε τα δικά σας.