Subfreqs: Γνωρίστε τους καλλιτέχνες που δίνουν δημιουργική πνοή σε αίθουσες διοργανώσεων

-

Πίνακας Περιεχομένου

Η γνωριμία μας με εμπνευσμένους καλλιτέχνες και δημιουργούς είναι κάτι που ως StageYourIdea πλατφόρμα μας ενθουσιάζει και μας παρακινεί ν’ αναζητούμε αίθουσες που να μπορούν να υποστηρίξουν και να προβάλλουν αποτελεσματικά το έργο τους. Ακόμα πιο σημαντικό για εμάς είναι η ανεύρεση και ανάδειξη συμβατών συνοραματιστών, όπου Αιθουσάρχες και δημιουργοί θα συνταυτίζονται, θα συνδημιουργούν και θα συνενώνουν τις ιδιαίτερες ταυτότητές τους.

Οι Subfreqs, λοιπόν, είναι μια κοινότητα δημιουργών, φρέσκια, με underground vibes που αναβιώνει και εμπλουτίζει μουσικά, αισθητικά και οπτικά την αντικουλτούρα του χθες. Αλλά καλύτερα, ν’ αφήσουμε τους ίδιους τους καλλιτέχνες να μας «μιλήσουν» για την ταυτότητά τους.

Έναυσμα ήταν η προσήλωση των καλλιτεχνών στην αυτο-έκφραση

Το όνομα Subfreqs γεννήθηκε μετά από κουβέντα με τον Ιsca1 και προκύπτει από λογοπαίγνιο με την λέξη Φρικιά την οποία προσδίδουμε σαν τιμητικό τίτλο σε κάποιον που είναι πωρωμένος με αυτό που κάνει, δηλαδή ‘Φρικιό’. Το όνομα ολογράφως είναι Sub-Frequencies που σημαίνει υπο-συχνότητες ή υπόγειες συχνότητες καθώς τις δημιουργίες μας χαρακτηρίζει ένας underground αέρας.

Καταρχάς το Subfreqs δεν αφορά κάτι μονοδιάστατο, αλλά συνιστά μια κοινότητα που ασχολείται με μια σειρά δράσεων με ένα underground ύφος και θέμα και με αφετηριακή ημερομηνία την 16η Οκτωβρίου του 2016.

Οι δημιουργικές δράσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, κάποιες από τις οποίες είναι:

  • rap συναυλίες και open mic cyphers,
  • rave ηλεκτρονικής μουσικής,
  • θεματικά πάρτυ,
  • εκθέσεις εικαστικού χαρακτήρα και
  • αυθόρμητα block parties.

Για την οπτική επένδυση των δράσεων υπεύθυνη είναι η ομάδα visual του Subfreqs όπου «ντύνει» τις διοργανώσεις με το graphic design αναφορικά με τις αφίσες και το προωθητικό υλικό.

Subfreqs creative poster

Πολλές φορές οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στις δράσεις μας είναι και μέλη τις ομάδας όμως αυτό δεν είναι απαραίτητο καθώς έχουμε συνεργαστεί με πάρα πολλά ονόματα είτε στο τομέα της μουσικής είτε της εικόνας καθ’ όλη την έως τώρα πορεία μας.

Τα μέλη μας αυτό το διάστημα είναι 4 και καλύπτουν ιδιότητες όπως το Graphic design, την Μουσική παραγωγή, την ζωγραφική και τα εικαστικά, την ηχοληψία, την διαχείριση και το management.

Λίγα λόγια από τα ίδια τα μέλη των Subfreqs

M-shot καλλιτέχνης Subfreqs

Δημήτρης (M-Shot) 27ετών, Ηχολήπτης

Ονομάζομαι Δημήτρης Σωτηριάδης και είμαι μέλος των Subfreqs από το 2019. Η πρώτη μου αρμοδιότητα στην ομάδα έχει να κάνει με το κομμάτι της ηχοληψίας, κάτι το οποίο σπούδασα και ασχολούμαι από μικρός.

Δουλεύω πάνω στις μίξεις των ηχογραφήσεών μας και το ακουστικό στήσιμο των συναυλιών.

Isca1 καλλιτέχνης Subfreqs

Γιώργος (Isca1) 33ετών, Εικαστικός/Μουσικός παραγωγός, Dj

Το Subfreqs μου δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιώ τις ιδέες μου, τόσο σε προσωπικό επίπεδο αλλά κυρίως σε ομαδικό. Είτε είναι η διοργάνωση μουσικών διοργανώσεων, είτε καλλιτεχνικές δράσεις, (έκθεση ζωγραφικής, διοργάνωση φεστιβάλ γκράφιτι dj sets, artworks και άλλα θεματικά event).

Η ομαδικότητα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα στα μέλη ν’ ανταλλάξουν ιδέες και υπηρεσίες και να πραγματώσουν πρότζεκτ με μεγαλύτερη ευκολία και υψηλότερη ποιότητα.

Νάνα - καλλιτέχνιδα Subfreqs

Νάνα 19 ετών, Graphic designer, Animation, Εικαστικός

Ονομάζομαι Νάνα, ασχολούμαι με την ζωγραφική, και έχω ασχοληθεί με illustration design, pixel art, animation και τέχνη του τατουάζ, ωστόσο είμαι διατεθειμένη να μάθω και άλλα είδη όπως τοιχογραφία, graffiti και street art. Τον Απρίλιο του 2022 έγινα μέλος των Subfreqs στο visual κομμάτι της ομάδας.

Ειδικότερα, σχεδιάζω αφίσες, και κάνω visualiser για κάποια τραγούδια των μουσικών μας. Επίσης βοηθάω στα social, κάνω δημοσιεύσεις και διενεργώ τους διαγωνισμούς. Μέσα από την ομάδα θέλω να μοιραστώ τις ιδέες μου με τον κόσμο, να μάθω καινούρια πράγματα από πεπειραμένους και καταξιωμένους καλλιτέχνες, και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, κάνοντας καινούργιες γνωριμίες με μουσικούς και ζωγράφους

Christos Subfreqs

Χρήστος 32 ετών, Graphic designer, στιχουρχός, ερμηνευτής ραπ

Εκείνη την χρονιά, στις 16 Οκτωβρίου, στην Μαύρη τρύπα, στα Λαδάδικα μπήκε πρώτη φορά το λογότυπο της ομάδας σε αφίσα live. Μια συναυλία, που έγινε με αφορμή τα γενέθλιά μου που ήταν εκείνο τον μήνα και έμοιαζε περισσότερο με ολοήμερο φεστιβάλ λόγω των πολλών συμμετοχών και της μεγάλης διάρκειας (3+ ώρες). Η συναυλία πήγε καλύτερα από αυτό που περιμέναμε όποτε το Subfreqs μετρούσε πλέον την πρώτη πετυχημένη διοργάνωση σε μια σειρά πολλών και έντονων στιγμών.

Η δική μου χρησιμότητα μέσα στην ομάδα είναι όπως αυτή του ελβετικού σουγιά στο camping. Συμμετέχω σε διαφορετικά πράγματα και μαθαίνω συνέχεια, προωθώ την μουσική μου υπό το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Αίλουρος» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις πλατφόρμες που διατηρεί η ομάδα, σχεδιάζω γραφικό υλικό όπως αφίσες για events, εξώφυλλα δίσκων, λογότυπα κτλπ. Εμπλέκομαι άμεσα στις διοργανώσεις με πολλούς τρόπους και συμμετέχω ενεργά στο διαχειριστικό κομμάτι της ομάδας συμμετέχοντας στις αποφάσεις.

Το Subfreqs για μένα είναι τα πιο δημιουργικά μου χρόνια έως τώρα και παράλληλα ένα από τα τελευταία οχυρά της Underground κουλτούρας στην Θεσσαλονίκη.

Ουσιαστικά, οι Subfreqs είμαστε μια ομάδα «Φρικιών», ο καθένας με την δική του ιδιοσυγκρασία και προσωπική καλλιτεχνική σφραγίδα. Στόχος και όραμα μας είναι να εξελίξουμε την ιδιαίτερη ταυτότητά μας τόσο ατομικά ως καλλιτεχνικές μονάδες όσο και συνολικά ως ομάδα. Επίσης, υποστηρίζουμε νέους δημιουργούς μέσα από τις υπηρεσίες που παρέχουμε και παράλληλα δημιουργούμε το δικό μας οπτικοακουστικό περιεχόμενο το οποίο προβάλλουμε από τα μέσα επικοινωνίας της ομάδας! Τέλος, προσκαλούμε όποιον δημιουργό νιώθει ότι μπορεί να ταυτιστεί με το όραμα και την δράση μας, να συνεργαστεί και να συνεισφέρει στην ευόδωση του σκοπού μας, να μας απευθυνθεί στους λογαριασμούς που διαθέτουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με αγάπη και μεράκι, Street made, home grown, Subfreqs team, 2023.

Links Subfreqs:

https://www.facebook.com/Subfreqs.skg

https://www.instagram.com/subfreqs.skg/

https://www.youtube.com/@SubFreqs

Links Team:

Nana: https://www.instagram.com/msn4n4/

M-Shot: https://www.instagram.com/mshot_sc/

Isca1: https://www.instagram.com/george_panas_art/

Ailouros: https://www.instagram.com/ailouros.raps/