11 ιδέες για διοργάνωση Halloween πάρτυ αποφοίτησης

-

Πίνακας Περιεχομένου

Η φθινοπωρινή περίοδος φέρνει ένα μοναδικό μείγμα εορτασμών με το Halloween και τα πάρτυ αποφοίτησης να συμπίπτουν την ίδια περίπου εποχή. Ο συνδυασμός αυτών των δύο γιορτών μπορεί να οδηγήσει σε μια πραγματικά αξέχαστη και μοναδική εμπειρία. Η διοργάνωση Halloween πάρτυ αποφοίτησης έχει τα φόντα να αποτελέσει την εκδήλωση που θα πολυ συζητήθεί ανάμεσα στον κύκλο γνωριμιών σας – ακόμα και να αντιγραφεί από τους επόμενους απόφοιτους διοργανωτές.

Σε αυτόν το άρθρο, θα εξερευνήσουμε μια ποικιλία από τρομακτικές ιδέες για πάρτυ αποφοίτησης που παντρεύουν τα καλύτερα και των δύο κόσμων, εξασφαλίζοντας ότι εσείς και οι καλεσμένοι σας θα μοιραστείτε αξιομνημόνευτες εμπειρίες. Από απόκοσμες διακοσμήσεις έως δημιουργικά κοστούμια και διαβολικά νόστιμες λιχουδιές, ας εισέλθουμε στον κόσμο των πάρτυ αποφοίτησης εμπνευσμένων από το Halloween.

Στοιχειωμένες Διακοσμήσεις

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός πάρτυ αποφοίτησης με θέμα το Halloween είναι να δημιουργήσετε τη σωστή ατμόσφαιρα με διακοσμητικά χώρου. Ακολουθούν μερικές ιδέες για να μετατρέψετε την αίθουσα της αρεσκείας σας σε ένα φαντασμαγορικό σκηνικό: 

1. (Σπιτικές) γωνιές καλυμμένες με ιστό αράχνης

Ανατριχιαστική διακόσμηση σε διοργάνωση Halloween πάρτυ αποφοίτησης

Περάστε ψεύτικο ιστό αράχνης στις εισόδους και τις γωνίες για να δώσετε στον χώρο σας την απόκοσμη αίσθηση του στοιχειωμένου μέρους. Προσθέστε πλαστικές αράχνες και ανατριχιαστικά ερπετά για να ολοκληρώσετε την διακοσμητική εμφάνιση. Αυτοί οι ιστοί αράχνης δεν είναι μόνο τρομακτικοί αλλά λειτουργούν και ως οικονομικά διακοσμητικά που είναι εύκολο να στηθούν και να αφαιρεθούν. Με μια απλή αναζήτηση στην Google μπορείτε να βρείτε έτοιμους ψεύτικους ιστούς (κόστος από 4 έως 15) ή να συνθέσετε το δικό σας με απλό φαρμακευτικό βαμβάκι. 

Για να προσδώσετε μια spookie και funmaking διάσταση στη διακόσμηση, κατάλληλη της περίστασης αυτής, εκτυπώστε μικρές φωτογραφίες από καλεσμένους φοιτητές που δεν έχουν πάρει πτυχίο ακόμα και κολλήστε (τους) διάσπαρτα στον ιστό. Ταυτόχρονα εκτυπώστε φωτογραφίες από διάφορες μορφές των βιβλίων σας (επιστήμονες, διακεκριμένες φυσιογνωμίες κ.α.) διακοσμώντας αντίστοιχα τις αράχνες :=P

Ξέρουμε σε ποια γωνιά θέλετε να γεμίσετε ιστό αράχνης, σε μια σπιτική γωνιά ofc, εκεί που θα τριγυρνάτε με τα σεντόνια ως φαντάσματα. Ναι αλλά που θα ψάξετε και ποιος θα σας αφήσει να γεμίσετε τους πολυελαίους του με ιστούς; Airbnb και άκυρο ή StageYourIdea και διαθέσιμο;

2. Χορεύοντας σε μια στοιχειωμένη σκακιέρα με πιόνα σε στυλ Jack-o'-Lantern

Πριν τρελάνετε τους καλεσμένους σας ίσως τρελαθείτε με τις θεματικές επιλογές που σας επιφυλάσσει η StageYourIdea πλατφόρμα. Λάτρεις του ομώνυμου παιχνιδιού στρατηγικής ή όχι, η επόμενη διακοσμητική επιλογή είναι για βασιλικά γούστα: 

Χαράξτε μεγάλες κολοκύθες σε κομμάτια σκακιού (κανένας γλύπτης στην παρέα;!). Για ένα ανατρεπτικό πάντρεμα των δύο γιορτών, χρησιμοποιήστε καπελάκια αποφοιτήσεων αντί για καπελάκια από μαγίσσες τα οποία τοποθετείτε πάνω στις κολοκύθες-σκακιστικά σχέδια. Ακόμη, σκεφτείτε να βάλετε μερικές κολοκύθες σε υψηλό σημείο (μπαρ σταντς) κατά μήκος του διαδρόμου εισόδου με μια τρύπα στην πίσω τους όψη, ώστε να αξιοποιηθούν ως φωτογραφικά frames για όλη την παρέα. Πιο θεματικό πάρτυ αποφοίτησης… πεθαίνεις!

3. Διακοσμητικές φιγούρες με απόκοσμες σκιές

Κόψτε τρομακτικές φιγούρες όπως μάγισσες, φαντάσματα και νυχτερίδες από μαύρο χαρτί κατασκευής και τοποθετήστε τις σε όλο το χώρο δράσης του πάρτυ. Καλό είναι να βρίσκονται κοντά σε φωτισμό αμυδρής έντασης ώστε να σκιαγραφηθούν απόκοσμες σκιές στους τοίχους. Τα διακοσμητικά – φιγούρες τρόμου είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να προσθέσετε μια πινελιά Halloween στο πάρτυ της αποφοίτησής σας. Νεκροκεφαλές ζώων με λιωμένα κεριά είναι μια άλλη διακοσμητική πρόταση που ταιριάζει γάντι. Αντί όμως να κουβαλάτε τα ποτά στο ένα χέρι και τις νεκροκεφαλές στο άλλο, ίσως υπάρχουν επιλογές ήδη στημένες εκεί έξω.

Στην StageYourIdea πλατφόρμα μπορείτε να βρείτε έτοιμα περιβάλλοντα ιδανικά για το Halloween πάρτυ αποφοίτησής σας, αρκει να τριγυρίσετε.. μέσω των 3d εικονικών περιηγήσεων, γλυτώνοντας από μια άσκοπη μετακίνηση.

Το καλύτερο;! τα αιτήματα που στέλνετε είναι δωρεάν και η σύνδεση γίνεται απευθείας με τον αιθουσάρχη, σαν να του στέλνατε ένα μήνυμα στα socials.

4. Ραντεβού στα ρετρό γουναράδικα.. εχμ λαδάδικα

Αξιοποιήστε μια ρετρό αισθητικής αίθουσα για να δημιουργήσετε ένα μίνι καλτ νεκροταφείο με διακοσμήσεις επιτύμβιας πλάκας pac man και με άλλους arcade game χαρακτήρες. Εξατομικεύστε μερικές από τις επιτύμβιες ρετρο στήλες με ρητά με θέμα την αποφοίτηση ή αστείους επιτάφιους για μια νότα χιούμορ σε αντιστοιχία μιας άλλης εποχής. Οι διακοσμήσεις επιτύμβιας πλάκας με ένα ρετρό κονσεπτ μπορούν να χρησιμεύσουν τόσο ως απόκοσμο σκηνικό όσο και ως πηγή νοσταλγικής ψυχαγωγίας καθώς οι καλεσμένοι διαβάζουν τις πνευματώδεις επιγραφές.

Τρομακτικά διασκεδαστικά κοστούμια

Μία από τις πιο διασκεδαστικές πτυχές σε μια διοργάνωση Halloween πάρτυ αποφοίτησης είναι η ευκαιρία για όλους να ντυθούν με πρόκληση την φαντασία τους. Ενθαρρύνετε τους καλεσμένους σας να φορέσουν τα πιο δημιουργικά κοστούμια τους και εμπνευστείτε από τις ακόλουθες ιδέες κοστουμιών για τον απόφοιτο και τους συμμετέχοντες:

5. Ντύσιμο "οι αιμοδιψής"

Ντυμένη απόφοιτη με κοστούμι και μακιγιάζ για διοργάνωση Halloween πάρτι αποφοίτησης

Ντύστε τον απόφοιτο με τα κλασσικά κυριλέ / επίσημα ρούχα, αλλά προσθέστε μια απόκοσμη πινελιά με φανταστικό μακιγιάζ και δώστε του ένα φύλλο αποφοίτησης με θέμα το Halloween. Οι καλεσμένοι επισκέπτες μπορούν να έρθουν ντυμένοι ως εισηγητές ζόμπι, καθηγητές βαμπίρ ή συμφοιτητές μούμιες. Τα κοστούμια είναι μια διασκεδαστική ευκαιρία για να συνδυάσετε την ακαδημαϊκή περίσταση με το θεσμό του Halloween.

6. Ντύσιμο "οι εκλεκτοί των τεράτων"

Εμφάνιση με κοστούμι σε διοργάνωση Halloween πάρτυ αποφοίτησης

Επιλέξτε κλασικά τέρατα ταινιών τρόμου ως έμπνευση κοστουμιών. Σκεφτείτε τον Δράκουλα, το τέρας του Φρανκενστάιν, τη Νύφη του Φρανκενστάιν ή τον Λυκάνθρωπο. Δημιουργήστε έναν διαγωνισμό κοστουμιών με απόκοσμα βραβεία για το πιο καλοντυμένο τέρας. Οι κλασικές στολές τεράτων ταινιών έχουν διαρκή δημοτικότητα και μπορούν να είναι τόσο απλές ή περίτεχνες όσο προτιμούν οι καλεσμένοι σας.

7. Ντύσιμο "1000 + 1 νύχτες Halloween"

10001 νύχτες Halloween

Δώστε στους παραδοσιακούς χαρακτήρες παραμυθιών μια ανατριχιαστική ανανέωση. Φανταστείτε μια Χιονάτη ζόμπι, μια μάγισσα Σταχτοπούτα ή μια Ωραία Κοιμωμένη βαμπίρ. Αυτή η ανατροπή σε κλασικούς χαρακτήρες προσθέτει ένα στοιχείο έκπληξης και δημιουργικότητας. Τα κοστούμια παραμυθένιων χαρακτήρων προσφέρουν ένα μείγμα νοσταλγίας και τρόμου που θα εκτιμηθεί δεόντος. 

8. Ντύσιμο "η συμμορία των 2 plus"

Καλεσμένοι ντυμένοι ομοιόμορφα σε διοργάνωση Halloween παρτυ αποφοίτησης

Για μια διασκεδαστική και ενιαία εμφάνιση, ενθαρρύνετε τους συμφοιτητές σας να συντονίσουν τις ενδυμασίες τους. Τα θέματα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν μια ομάδα μαγισσών, μια αγέλη λυκανθρώπων ή μια ομάδα επιζώντων από αποκάλυψη ζόμπι. Τα ομαδικά θέματα κοστουμιών ενθαρρύνουν τη συντροφικότητα μεταξύ των καλεσμένων και δημιουργούν φανταστικές ευκαιρίες φωτογραφίας. 

(Kόλπο ή) Κέρασμα, χα!

Κανένα πάρτυ δεν μπορεί να θεωρείται ολοκληρωμένο χωρίς ευφάνταστα φαγητά και ποτά. Ακολουθούν μερικές λιχουδιές εμπνευσμένες από το Halloween που θα ικανοποιήσουν τις ορέξεις των καλεσμένων αποφοίτων σας, διατηρώντας παράλληλα την απόκοσμη θεματική.

9. Ανατριχιαστικά Cupcakes

Θεματικό τραπέζι με γλυκίσματα σε διοργάνωση Halloween πάρτυ αποφοίτησης

Διακοσμήστε τα cupcakes με ζαχαρένιες επιφάνειες (ζαχαρόπαστες) σε σχήμα ταφόπλακας, βρώσιμα μάτια ή σιλουέτες από σκελετούς. Σκεφτείτε μια γέμιση έκπληξη σαν «αίμα» (μαρμελάδα φράουλα) να τρέχει από το κέντρο. Τα cupcakes είναι ευέλικτα και προσφέρουν ατελείωτες δυνατότητες για δημιουργική διακόσμηση. Ακολουθεί μια βασική συνταγή:

Υλικά για cupcakes (12 σερβιρίσματα):

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι (1 ξυλάκι) ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα

Υλικά για διακοσμήσεις με ζαχαρόπαστα με θέμα το Halloween (12 σερβιρίσματα):

1 κιλό ζάχαρη άχνη (ζάχαρη ζαχαροπλαστικής)
1/3 φλιτζάνι ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού
1 κουταλιά της σούπας νερό
1 κουταλάκι του γλυκού διαυγές εκχύλισμα βανίλιας
Χρώμα τροφίμων σε αποχρώσεις αποκριών (π.χ. πορτοκαλί, μαύρο, πράσινο, μωβ)

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο: στους 175°C και στρώστε μια φόρμα για μάφινς με επένδυση για cupcakes.

Ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά: Σε ένα μπολ χτυπάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήστε αυτό στην άκρη.

Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη: Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ, χτυπήστε το μαλακωμένο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μαζί μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο (περίπου 2-3 λεπτά).

Προσθέτουμε αυγά και βανίλια: Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Στη συνέχεια, ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας.

Εναλλακτικά προσθέτουμε ξηρά υλικά και γάλα: Προσθέστε σταδιακά το μείγμα των ξηρών υλικών στα υγρά υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν. Στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο το κουρκούτι.

Γεμίζουμε τις επενδύσεις για cupcake: Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μια σέσουλα παγωτού, γεμίστε κάθε επένδυση cupcake περίπου κατά τα δύο τρίτα με κουρκούτι.

Ψησιμο: Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός cupcake.

Παγώνουμε τα cupcakes: Βγάζετε τα cupcakes από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν στη φόρμα για μάφινς για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Κεράσματα σε διοργάνωση Halloween πάρτυ αποφοίτησης

Για τις διακοσμήσεις με ζαχαρόπαστα σε έμπνευση Halloween:

Προετοιμάζουμε τον χώρο εργασίας σας: φροντίστε τα χέρια και η επιφάνεια εργασίας σας να είναι καθαρά και στεγνά.

Αναμιγνύουμε τα υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη για να αφαιρέσετε τυχόν σβόλους. Προσθέστε το σιρόπι καλαμποκιού, το νερό και το διαυγές εκχύλισμα βανίλιας στο μπολ.

Στο φούρνο μικροκυμάτων: Ψήνετε το μείγμα σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 15 δευτερόλεπτα για να γίνει πιο εύπλαστο.

Πρόσμιξη: Βγάζετε το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύετε το μείγμα με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει μια πηχτή, κολλώδης ζύμη.

Ζυμώνουμε το ζαχαρωτό: Μόλις το μείγμα κρυώσει αρκετά, πασπαλίστε την επιφάνεια εργασίας σας με λίγη άχνη ζάχαρη. Γυρίστε το φοντάν στην επιφάνεια και ζυμώστε το μέχρι να γίνει λεία και εύπλαστη.

Χρωματίζοντας: Χωρίστε τη ζαχαρόπαστα σε μικρότερες μερίδες και ζυμώστε το επιθυμητό χρώμα τροφίμων για διακοσμήσεις αποχρώσεων Halloween όπως περιγράψαμε παραπάνω.

Ανοίγουμε και πλάθουμε: Ανοίξτε τη χρωματιστή ζαχαρόπαστα με έναν πλάστη στο επιθυμητό πάχος (συνήθως περίπου 1/8 ίντσας) και χρησιμοποιήστε κόπτες ή καλούπια για μπισκότα για να δημιουργήσετε σχήματα για τα γλυκίσματα σε στυλ Halloween.

Διακοσμώντας τα cupcakes: Τοποθετήστε τη Halloween θεματική ζαχαρόπαστα πάνω από τα παγωμένα cupcakes σας, κολλώντας τα στο frosting χωρίς επιπλέον κόλλα.

Προσθέτοντας επιπλέον λεπτομέρειες: Χρησιμοποιείστε γλυκίσματα όπως σταφίδες (μάτια) ή μαλλί της γριάς (ιστός αράχνης).

Δίνοντας χρόνο: Αφήστε τα cupcakes και τη διακοσμητική ζαχαρωτή πάστα να δέσουν για λίγο.

Δημιουργήστε μια σύνθεση παραπλήσια του εικονιζόμενου τραπεζιού και απολαύστε τις τρομακτικές νόστιμες εμπνεύσεις σας!

10. "Ερωτήσεις παγίδα" στο βάζο των ποπκορν

Ερωτήσεις παγίδα στο βάζο ποπκορν σε διοργάνωση Halloween πάρτυ αποφοίτησης

Μια πρωτότυπη ιδέα για τη διοργάνωση Halloween πάρτυ αποφοίτησής σας.. τοποθετήστε ερωτήσεις ή χιουμοριστικά αποφθέγματα αποφοίτησης σε πνεύμα Halloween στο βάζο με τα σερβιρισμένα ποπ κορν για να διασκεδάσετε και να προκαλέσετε ενδιαφέρουσες συζητήσεις – γνωριμίες ανάμεσα στους καλεσμένους σας. Ένας νόστιμος τρόπος για να τους βάλετε να “δοκιμάσουν” τις γνώσεις τους και να γιορτάσετε τον απόφοιτο!

Εναλλακτικά, προσφέρετε ένα παιχνίδι «μάντεψε τον πτυχιούχο» όπου οι καλεσμένοι προσπαθούν να ταιριάξουν φωτογραφίες μωρών ή διασκεδαστικά γεγονότα στην τάξη αποφοίτησης, προσθέτοντας μια πιο προσωπική ενασχόληση.

11. Κοκτεϊλάκια "Δίπλωμα αποφοίτησης από δεξιοτέχνη πένας" ή "μεζούρας"

Τραπέζι με ποτά σε διοργάνωση Halloween πάρτυ αποφοίτησης

Συνταγές για diy cocktail μπορείτε να βρείτε εδώ και για diy mocktails εδώ.

Παραλλαγή για Halloween πάρτυ αποφοίτησης: Σερβίρετε σε ποτήρια τυλιγμένα με ανατριχιαστικά διπλώματα. Σε αυτήν την περίπτωση επιλέξτε τα διπλώματα να είναι γραμμένα με καλλιγραφικά μυστηριώδη γράμματα ή να περιέχουν περίεργες σφραγίδες. Αυτή η προετοιμασία πρέπει να ανατεθεί σε εκείνον / εκείνη που είναι μάστερ στο να βγάζει.. τα μάτια των καθηγητών με τα ορνιθοσκαλίσματά του / της. Τιμήστε τους λοιπόν με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο!

Εναλλακτικά εξοπλιστείτε με ποτήρια ζέσεως και επιδοθείτε σε τρελοεπιστημονικές συζητήσεις. Είναι το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο; Χμμ..